Bu yıl 11’inci edisyonu için açılışını yapan ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, 40’ı aşkın ülkeden 150 katılımcı ile 1500’e yakın sanatçının eserlerini başkentli sanat izleyicileriyle buluştu.
2015 yılından bu yana kesintisiz olarak düzenlenen ve her yıl büyüyerek sanatseverleri, koleksiyoncuları, kurumları ve galerileri bir araya getiren ArtAnkara'da, 18 bin metrekarelik fuar alanında 1500’e yakın sanatçının eserleri sergilendi.
ArtAnkara 2025’in ikinci katı, büyük çaplı sanat projelerine ev sahipliği yaptı.
Devlet Tiyatroları, “Atık Malzemeden Kostüm Tasarımı Atölye Çalışması Sergisi” ve “Kadın Kostüm Tasarımcıları Sergisi” yanı sıra Göç Grubu tarafından hazırlanan göç temalı sanat sergisi de izleyicilere farklı deneyimler sunmak için hazırlandı.
Ayrıca Sanatçı Melek Anqi'nin Hiromita Project kapsamında hazırladığı “Kalbin Çağırısına Yolculuk” adlı interaktif yerleştirmesi, Anka Bilim Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi artONda Project'in “İlahi Komedya'dan Günümüze” adlı eseri, Sanatçı Kadınlar Derneği’nin “Mutant” projesi ve İtrî Güzel Sanatlar Lisesi’nin “Sosyal Değişim ve Kentleşme”si de sergileniyor. Yeni Nesil Sanat Alanı, Dışkapı Sanat Atölyesi, Markaj Güncel Sanat İnisiyatifi, Volart Group ve Portakal Çiçeği Upsk gibi sanat grupları da fuar kapsamında yer aldı.
28 panel ve söyleşi yapıldı
Sergi ve projeler yanı sıra çok sayıda bilgilendirici panele de ev sahipliği yapan ArtAnkara’da alanında uzman sanat dünyasına yön veren isimler sanatın pek çok yönünü masaya yatırdı.
Fuar kapsamında 28 panel ve söyleşi yapıldı.
Fuayede ve farklı bölgelerdeki müzik dinletileri ile sanatçıların workshopları ve farklı gösteriler yapıldı.
Saat 20.00'ye kadar açık olan fuara giriş biletleri, internet sitesinden veya fuar gişesinden alınabilecek. Bu yıl tam bilet 300 TL, öğrenci bileti ise 150 TL’den satışa çıktı.