Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın da katılımıyla Belediye Meclis Salonunda düzenlenen eğitimde, katılımcılara ilk 72 saat, afet türleri, afetin etkileri, yaşadığımız mekânlardaki risklerin azaltılması ve afet sırasında doğru davranış şekilleri konularında bilgilendirme yapıldı.
Tedbir hayat kurtarır
Seminerde çalışanlarına seslenen Başkan Fethi Yaşar “Ülkece büyük felaketler yaşadık, yaşıyoruz ve maalesef ki üç beş ay sonra unutuyoruz, kaldığımız yerden hiçbir iyileştirme yapmadan tedbir almadan hayatımıza devam ediyoruz. 2009’da göreve geldim. O günden beri yaptığımız tüm binalarda gerekli standartları koruduk, tedbirleri aldık. Biz önleme aldık ancak bunları kullanacak olan vatandaşlarımız, sizlersiniz. O yüzden bu eğitimler çok önemli. Tedbir hayat kurtarır. Afetlere karşı Yenimahalle Belediyesi olarak hazırlıklı olalım” dedi.
Önlemler masaya yatırıldı
Yenimahalle Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Zübeyit Yücel’in sunumuyla başlayan eğitimde; Afet Eğitmeni Rana Kırılmazkaya da katılımcılara, afet nedir, doğal afetlerle ilgili kavramlar, afetlere karşı alınabilecek önlemler, afet ve acil durum çantası hazırlama, afet sonrası yapılması gerekenler ve afet çalışmalarına gönüllü olarak katılma durumunda dikkat edilmesi gereken hususlar gibi önemli konu başlıklarını tek tek anlattı.
Doğal afetlerin öncesi ve sonrasında yapılması gerekenlerin sunum eşliğinde etraflıca anlatıldığı eğitim seminerinde, deprem, sel, heyelan, yangın, çığ gibi yaşamı tehdit eden olaylara karşı acil eylem planları da eğitmenler tarafından katılımcılara aktarıldı.