Saray'dan 'Mansur Yavaş' Çıkışı: 'Erdoğan ve İmamoğlu Arasında Kalırsa...' Saray'dan 'Mansur Yavaş' Çıkışı: 'Erdoğan ve İmamoğlu Arasında Kalırsa...'

Ekonomik kriz vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. İğneden ipliğe her ürüne zam gelirken alım gücü her geçen gün düşüyor. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), şubat ayına ilişkin gıda fiyat endeksi verilerini açıkladı.

Açıklanan verilere göre, TEPAV Gıda Fiyat Endeksi (TEGE), aylık bazda yüzde 3,70 oranında yükselerek, Mart 2024’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Özellikle taze meyve ve sebze kategorisinde fiyat hareketliliği dikkat çekti. Şubat ayında karnabahar, kıvırcık ve kırmızı lahana fiyatları düşerken, nar, kabak ve portakal fiyatlarında sert yükselişler yaşandı.

Taze meyve ve sebzenin dışındaki ürünlerde ise balık, kağıtlı şeker ve yufka fiyatlarında en yüksek artışlar kaydedildi.