Ankara

Ankara Kültür Sanat Çalıştayı'nda Belediyeler Kültürel Projelerini Paylaştı

Ankara Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi tarafından düzenlenen AKS 101 Çalıştayı'nın ikinci gününde yerel belediye başkanları kültürel etkinlikler ve projeleri hakkında bilgi verdi. Kahramankazan'ın gelişimi için kültürel faaliyetlere önem verdiklerini belirten başkanlar, bölgedeki sanat ve kültür çalışmalarının artırılması gerektiğine vurgu yaptılar.

Ankara Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi tarafından "Aksiyona Geç" sloganıyla düzenlenen Ankara Kültür Sanat (AKS) 101 Çalıştayı ikinci gününde devam ediyor. "Yerel Yönetimlerde Kültür Sanat Oturumu"nun ikincisinde konuşan Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu; "Biz Kahramankazan'ın gelişmesi için kültürel ve sanatsal etkinliklerimizle beraber tüm çalışmalarımızı başlattık. Tabii böyle bir büyükşehir belediye başkanımız olmasından dolayı hakikaten gurur duyuyoruz. Bir gün Kahramankazan'da bu senfoniyle ilahiler programını yapmak benim için büyük bir hedef. Bu noktada Ankara Kent Konseyi'yle de bir çalışma yapmak istiyorum" dedi.

Ankara Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi tarafından "Aksiyona Geç" sloganıyla düzenlenen Ankara Kültür Sanat (AKS) 101 Çalıştayı'nın ikinci gününde, Moderatörlüğünü Alper Kaya'nın yaptığı "Yerel Yönetimlerde Kültür Sanat Oturumu"nun ikincisinde Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan ve Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak söz aldı. Belediye Başkanları belediyelerinde yaptıkları kültür sanat çalışmalarını ve yapacakları projeleri anlattı.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin oturuma belediye işçilerinin trafik kazasında hayatını kaybetmeleri dolayısıyla katılamadı. Yakup Odabaşı da program yoğunluğu nedeniyle gönderdiği katılamadığı programa gönderdiği video mesajda; "Bu tür etkinliklerin yeni projelere ilham vermesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Mürsel Yıldızkaya: "Bir dizi proje hazırladık. İnşallah bunları yapacağız"

Yıldızkaya, "Bizim bundan sonraki amacımız bölgeyi yeniden imar etmek değil. Önceliğimiz bu varlığı korumak. 2 bin 500 yıl 3 bin yıl önceki tarihi kıymetleri bugüne kadar geldiği şekilde bizden sonraki kuşaklara aktarabilmiş olmak. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Bakanlıkla görüşüyoruz. Bir dizi proje hazırladık. İnşallah bunları yapacağız. İnşallah bu heyecanlı işle yaptığımız çalışmalarla da buraya sadece Türkiye'den yerli değil yabancı da pek çok misafirimizin geleceğini ümit ediyoruz. Zaten misafirlerimiz var ama bunun artacağını biliyoruz." dedi.

Selim Çırpanoğlu: "Böyle bir büyükşehir belediye başkanımız olmasından dolayı hakikaten gurur duyuyoruz"

Kahramankazan için hedeflerini anlatan Çırpanoğlu şunları söyledi:

"Kahramankazan Belediye Başkanı olduktan sonra gördük. Kahramankazan büyüyor ama gelişemiyor. Henüz gelişmesini tamamlamamış bir şehir. Büyüme ile gelişme maalesef doğru orantıda olmuyor. Biz Kahramankazan'ın gelişmesi için kültürel ve sanatsal etkinliklerimizle beraber tüm çalışmalarımızı başlattık. Tabii böyle bir büyükşehir belediye başkanımız olmasından dolayı hakikaten gurur duyuyoruz. Bize destek olduğu gibi bizlere kültür sanat anlamında da önümüzü açmış durumda. Ben tabii iyi bir öğrenciydim ama belediye başkanlığında kopya çekiyorum. Eskişehir'deki sanatsal faaliyetleri Kahramankazan'la bağdaştırmaya çalışıyorum. Kahramankazan'ımızın nüfusu gitgide artıyor. Kahramankazan ve Ankara doğulların batısından batılların doğusunda Türkiye'nin ortasında bir yer. O yüzden bütün kültürlere açık olmak zorunda.

Tabii hayal kurarken masraftan kaçmamak lazım. Bir gün Kahramankazan'da bu senfoniyle ilahiler programını yapmak benim için büyük bir hedef. Bu noktada Ankara Kent Konseyi'yle de bir çalışma yapmak istiyorum. Sanat ruhun gıdasıdır. Ama küçük ilçelerde takviye gıdadır."

Adem Ceylan: "Kültürel faaliyetler bizim açımızdan çok önemli"

Ceylan ise Çamlıdere Belediyesinin kültür sanat faaliyetlerinden bahsederek, "Kültürel faaliyetler bizim açımızdan çok önemli. Toplumlar kültürleriyle yaşar ve büyür. Yağlı güreş festivali düzenledik. Biz bu sene ilk defa üç günlük festival düzenledik. Bu festivale en az 30 bin kişinin gelmiş olmasına şahitlik ettik" dedi.

Mustafa Koçak: "Benim rol modelim Mansur Yavaş"

Şereflikoçhisar Belediye başkanı Koçak da, "Her belediyenin görevleri var. Bu görevler kanunlara belirleniyor ama devlet kanunlarla da belediyelerine kültür ve sanat etkinliklerinde çalışılabilir bir kanunla da sınırsız yetki veriyor. Bence bir belediye başkan vatandaşına hizmet etme konusunda yapamayacağı iki şey var. Birincisi bir belediye başkanı para basamaz. İkincisi de adam asamaz. Bunun haricinde eğer gerçekten niyeti halis ise ilçesindeki insanlarına hizmet etmek için elinden gelen her mücadeleyi yapar. Biz de tam böyle bir belediyecilik anlayışı sergiledik. Benim rol modelim Ankara'nın abisi herkesin başkanı Mansur Yavaş. Bizim belediyecilik anlayışımızın merkezinde insan var" diye konuştu.