Bizim Ankara

Yenimahalle'de Kurban Alanları Denetlendi

Yenimahalle

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yakacık Kurban Kesim Alanını ziyaret ederek satış ve kesim yapılan alanlarda denetlemelerde bulundu. Bayram boyunca vatandaşlara hizmet edecek Ankara’nın en modern kurban satış ve kesim yerlerinden biri olan Yakacık’ta besicilerle sohbet eden Yaşar, “Her yıl olduğu gibi bu bayramda vatandaşların huzurlu bayram geçirmesi için ekiplerimiz aralıksız çalışıyor” dedi.

Bayram boyunca her hangi bir aksaklık yaşanmaması için zabıta, güvenlik, temizlik ve sağlık ekiplerine gerekli uyarıları yapan Yaşar, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Ferudun Güngör ile kurban çadırlarını gezdi ve besicilerin bayramını kutlayarak kurbanlık fiyatları hakkında bilgi aldı.

Yenimahalle’de vatandaşın mutlu bir bayram geçirmesi için bayram boyunca tüm ekiplerin sahada olacağının altını çizen Başkan Fethi Yaşar, “Yenimahalle’nin en büyük kurban satış ve kesim alanı olan Yakacık’ta bu yıl 180 çadır kuruldu. Büyükbaş ve küçükbaştan oluşan 11 bine yakın hayvan Yakacık’ta satışa sunuluyor. Kurban bayramı süresince 8 kesimhanede 100’e yakın kasap vatandaşa kesim hizmeti verecek. Amacımız vatandaşın hijyen şartlarında ve güvenli bir şekilde dini vecibelerini yerine getirmesi. Bu nedenle ilgili birimlerimiz ve ekiplerimiz teyakkuz halinde. Tüm yurttaşlarımızın kurban bayramını kutluyor, huzurlu ve mutlu bir bayram diliyorum” dedi.

Kurban almak için alana gelen vatandaşlarla da sohbet ederek sıkıntılarını dinleyen Yaşar, “Et fiyatlarında ki artış yıldan yıla büyüyerek devam ediyor. Kurbanlıkların pahalı olması hem satıcıyı hem de vatandaşımızı etkiliyor. Vatandaş pahalılıktan şikayetçi. Hayvancılıkta üretim ve nakliye ücretinin artması vatandaşın ucuz et yiyebilmesinin önüne geçiyor” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.