Bizim Ankara

Bilim Sincan'ı 5 Bin Öğrenci Gezdi

Sincan

Çocuklara ve gençlere yeni ufuklar açan Bilim Sincan, birbirinden çeşitli atölyelerle miniklerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Hafta içi her gün birinci sınıf öğrencilerini ağırlayan Bilim Sincan’da çocuklar atölyelerde yaptıkları etkinliklerle hem eğlendi hem öğrendi. 3 ayda 5000 öğrenciye kapılarını açan Bilim Sincan, meraklı minikler için tam bir keşif merkezi.

Bilim Sincan, açıldığı günden bu yana bilim ve teknoloji meraklılarının gözdesi oldu.

İlçede bulunan okullardan büyük talep gören Bilim Sincan’ı bugüne kadar 5 bin öğrenci ziyaret etti.

Öğrencilerin, teknoloji ve bilimin heyecan uyandıran dünyasına adım attıkları atölyelerle yeni deneyimler kazanma fırsatı buldukları Bilim Sincan’da çocuklar, birbirinden eğlenceli ve öğretici atölyeleri geziyor.

Geleceğin mimarı olan çocuklar Bilim Sincan’da bulunan Doğa Bilimleri Atölyesinde metamorfozu öğrenirken, Teknoloji Atölyesinde de artırılmış gerçekliği deneyimliyor.

Kâğıt üzerinde boyadıkları hayvanların, bir kare kod uygulaması yardımı ile tablette dijital yansımasını gören çocukların ilgisi ise gözlerden kaçmıyor.

Ayrıca Matematik Atölyesinde geometrik robot, Tasarım Atölyesinde de mandala yapan çocuklar, Bilim Sincan’da geleceğe güvenle ve yepyeni deneyimlerle hazırlanıyor.

T3 Vakfı ve TÜBİTAK iş birliğiyle gençlerin; bilim ve teknoloji alanlarında eğitim alabileceği Bilim Sincan, meraklı minikleri ağırlamaya devam edecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.