Bizim Ankara

Pursaklar’da Hasat Zamanı

Pursaklar

Vatandaşları tarıma teşvik etmek amacıyla kendi tarım arazilerine ekim yapan Pursaklar Belediyesi, yerli tohumdan ürettiği buğday, mercimek ve nohutların hasadını gerçekleştirdi.

Belediyeye ait boş arazilere yerli tohumların ekimini sağlayan ve ata tohumlarından ürettikleri birçok sebze fidesini vatandaşlara ücretsiz dağıtarak tarıma teşvik eden Başkan Ertuğrul Çetin, yerli tohumlardan ürettikleri, nohut, mercimek ve buğdayın hasadını yakından takip etti.

 ‘‘Hasadımız bereketli olsun’’

Her geçen yıl bereketin de, ekilen arazilerin de arttığını dile getiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Her sene olduğu gibi bu yılda hasat işlemlerimize başladık. Boş tarlalarımızı değerlendiriyor, nohut, buğday, mercimek ekiyoruz. Vakti geldiği zaman da hasatımızı yapıyor, elde ettiğimiz mahsulü aşevimizde değerlendirerek ihtiyaç sahibi ailelerimize yemek olarak ulaştırıyoruz. Tarımsal alandaki çalışmalarımızı çiftçilerimizle birlikte daha da büyüterek tarımda da adından söz ettiren bir ilçe haline geleceğimize yürekten inanıyorum. Hasadımız bereketli olsun’’ dedi. 

 Belediye ekipleri tarım arazilerinde hasat işlemlerini sürdürürken Başkan Ertuğrul Çetin, diğer tarım arazilerinde hasat yapan vatandaşların yanına gidip sohbet ederek, mahsulleri hakkında bilgi aldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.