Bizim Ankara

TFF'nin, Euro 2024 İçin Almanya'ya Götürdüğü Kişiler Meclis Gündeminde

Gündem

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2024 için 613 kişiyi Almanya’ya götürdüğü iddialarını Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Bülbül, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a, “TFF’nin Almanya’ya davetli olarak götürdüğü kişi sayısı kaçtır? Götürülen bu kişiler kimlerdir? Harcamaları hangi bütçeden karşılanmıştır? Yapılan bu harcamalar; 17 Mayıs tarihinde açıklanan 'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ genelgesine uygun mudur?” diye sordu.

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2024 için 613 kişiyi Almanya’ya götürdüğü iddialarının ardından konuyu Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Bülbül, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde şunları kaydetti:

“Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2024 için 613 kişiyi Almanya’ya götürdüğü iddia edilmiştir. Götürülen kişilerin, sadece 36’sının medya mensubu olduğu basına yansımıştır. İddialara ilişkin TFF’den yapılan açıklamaya göre ise Almanya’ya 197 kişinin götürüldüğü ortaya çıkmıştır. Tasarruf tedbirlerinin konuşulduğu, uygulandığı bu dönemde bu kadar kişinin iddiaya göre TFF’nin cebinden çıkacak parayla Almanya’ya götürülmesi tepki çekmektedir. TFF’nin Almanya’ya davetli olarak götürdüğü kişi sayısı kaçtır? Götürülen bu kişiler kimlerdir, hangi kuruma bağlılardır? Davetli kriteri hangi şartlara göre belirlenmiştir? Götürülen bu kişiler Almanya’da kaç gün kalacaktır? Seyahat, konaklama, yeme-içme ve özel harcamaları hangi bütçeden karşılanacaktır? Ne kadar bütçe ayrılmıştır? Yapılan bu harcamalar; 17 Mayıs tarihinde açıklanan 'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ genelgesine uygun mudur? 2016 yılında Fransa’da, 2020 yılında Avrupa genelinde yapılan Avrupa Futbol Şampiyonası’na o tarihlerde kaç kişi götürülmüştür? Götürüldüyse o dönem harcamalar hangi bütçeden karşılanmıştır?"

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.