Bizim Ankara

AK Parti Kaybettiği O İllerde Değişiklik Yaptı

Gündem

AK Parti, 7 il başkanlığına yeni atama yaptı. 31 Mart seçimlerinin ardından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatta değişime gidileceği mesajlarının ardından, belediye başkanlıklarını CHP ve MHP'nin kazandığı bazı illere yeni il başkanları atandı. Erdoğan, yeni başkanları tek tek kabul etti.

AK Parti teşkilatında değişim başladı. AK Parti'nin dün yapılan MYK toplantısında değişim süreci gündeme geldi. 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlıklarını CHP'nin kazandığı Kastamonu, Afyonkarahisar, Zonguldak ve Adıyaman ile MHP'nin kazandığı Osmaniye ve Erzincan'a yeni il başkanları atandı. Ayrıca, AK Parti'nin kazandığı Gaziantep’e de yeni il başkanı görevlendirildi.

Buna göre, Osmaniye İl Başkanlığına Adnan Bayram’ın yerine Mehmet Sadi Binboğa, Kastamonu İl Başkanlığına Hasan Yağcıoğlu’nun yerine Ahmet Sevgilioğlu, Zonguldak İl Başkanlığına Mustafa Çağlayan, Afyonkarahisar İl Başkanlığına Hüseyin Menteş’in yerine Turgay Şahin, Adıyaman İl Başkanlığı’na Emrah Erkan Bulucu’nun yerine Faruk Kablan, Gaziantep İl Başkanlığına Murat Şerbetçi’nin yerine Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Erzincan İl Başkanlığı’na Çetin Özyurt’un yerine Alpay Kabadayı getirildi.

Erdoğan ile fotoğrafları paylaşıldı

Genel Başkan Erdoğan, yeni başkanları partide tek tek kabul etti.

AK Parti Teşkilatı'nın sosyal medya hesabından yeni başkanların Erdoğan ile birlikte çekilmiş fotoğrafları paylaşılarak, görevlerinde başarılar dilendi, eski başkanlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür edildi.

Erdoğan: "Milletimizin sandık sonuçlarıyla bize ulaştırdığı mesajların gereğini muhakkak yapacağız"

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, 31 Mayıs-2 Haziran’da Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, şunları söylemişti:

 “14-28 Mayıs ile 31 Mart seçim sonuçları arasındaki 'negatif ayrışmayı' tüm yönleriyle, asla kolaycılığa kaçmadan ele alacağız. Bugüne kadar genel merkez kurullarımızın yanı sıra, il başkanlarımızla da bir araya geldik, kanaatlerini ilk ağızdan dinleme fırsatı bulduk. Fikrine önem verdiğimiz dostlarımızın görüşlerine başvurduk. Her il ve ilçe bazında değerlendirmelerimizi tek tek yapıyoruz. Farklı kanallardan derlediğimiz bilgiler ışığında fotoğrafı netleştiriyor, yol haritamızı ve atacağımız adımları tayin ve tespit ediyoruz. Seçmenden geçer not alamayan, bizim takdirimize mazhar olamaz. Milletimizin başta değişim ve yenilenme talebi olmak üzere sandık sonuçlarıyla bize ulaştırdığı beklentilerinin tamamının farkındayız. Mesajların gereğini, vakti-saati geldiğinde, muhakkak yapacağız.” 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.