Gölbaşı

Otomobil Tutkunları, Drift ve Otomobil Festivali Yer6Fest’te Buluştu

Gölbaşı'nda birbirinden dikkat çeken festivallere imza atan Gölbaşı Belediyesi bu sefer otomobil tutkunlarını bir araya getirdi.

Heyecan ve tutkunun bir arada olduğu Türkiye’nin en büyük Drift ve Otomobil Festivali “Yer6Fest”, Gölbaşı Fuar Alanı’nda (Oğulbey Mah. Konya Yolu 10. Km Kurban Pazar Yeri ) başladı.   Festivale Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanı Mikail Arıkan, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Musa Şahin, STK temsilcileri, basın mensupları ve binlerce vatandaş katıldı.

Festival alanında klasik arabalardan, modifiyeli arabalara kadar onlarca birbirinden farklı türden araç yerini aldı.

Festival alanına gelen Ramazan Şimşek,  Yer6Fest’in organizatöründen araçlar hakkında tek tek bilgi alırken, araç sahipleriyle de sohbet etti.

Drag pisti müjdesi

Festivalde heyecan, nostalji ve dinamizmin bir arada olduğunu ifade eden Başkan Ramazan Şimşek “Burada Ankaralıların Gölbaşılıların güzel bir gün geçireceğine inanıyoruz. Biz drift meraklısı gençlerimize alan verdik, heyecanlarını atsınlar diye. Gençlerimiz buraya gelsinler, kimsenin canına malına zarar vermesinler eğitim alsınlar.” dedi.

Başkan Şimşek, böyle festivallere her zaman kapılarının açık olduğunu belirterek “Burayı 2019 yılında yaparken sadece kurban pazarı olarak değil fuar ve AFAD alanı olarak planladık. Gördüğünüz alanda büyük bir alt yapı çalışması var. Alanımızda gerçekleştirdiğimiz sosyal aktivitelerle de değerli vatandaşlarımızı ağırlıyoruz. Bugün alanımızda gerçekleştirdiğimiz festivalimizde de off-road, klasik, drift araçları yerini aldı. “ dedi.

Başkan Ramazan Şimşek, önümüzdeki dönemde Gölbaşı’na kalkış ralli drag pisti yapılacağı müjdesini de verdi.

Adrenalin dolu anlar

Başkan Şimşek’in alana girmesiyle birlikte heyecan doruk yaptı. Modifiyeli araçlar piste girerken drift atıp, lastik yaktı. Drift alanının ardından off-road yarışları başladı. Araçlar zorlu parkurda mücadele verdi.

Adrenalinin tavan yaptığı festival 8 Ekim Pazar günü de drift gösterileri ve off-road yarışları ile devam edecek.

Gölbaşı Belediyesi, festivale katılmak isteyen vatandaşlar için saat 10.00’dan 22.00’a kadar her saat başı, Gölbaşı Hasan Celal Güzel İlçe Halk Kütüphanesi ve Mevlana Parkı önünden servis hizmeti veriyor.