Bizim Ankara

Hac Sırasında Can Kaybı Bin 301'e Yükseldi

Dış

Müslümanların bu yıl kutsal topraklara yaptığı hac ziyaretinde sıcaklıklar 50 dereceyi aştı. Suudi Arabistan'da her yıl yapılan hac ziyareti sırasında sıcaklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının bin 301’e yükseldiği açıklandı. Hayatını kaybedenlerin çoğunun hac için kayıt yaptırmadığı ifade edildi.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, kutsal topraklarda 50 dereceyi aşan sıcaklar nedeniyle hac ibadeti sırasında hayatını kaybedenlerin sayısının 1301'e yükseldiğini açıkladı. Bakanlık, hayatını kaybedenlerin çoğunun hac için resmi kayıt yaptırmadığını da belirtti.

Sağlık Bakanı Fahd Al-Jalajel, yaptığı açıklamada ölenlerin yüzde 83'ünün doğrudan güneş ışığı altında yeterli barınak veya koruma olmadan uzun mesafeler yürüyen kişiler olduğunu ifade etti. Al-Jalajel, bu yılki hac yönetimini "başarılı" olarak nitelendirerek, 141 bini hac yapmak için resmi izin almayanlar olmak üzere 465 binden fazla kişiye özel tedavi hizmeti sağlandığını söyledi.

Mısırlı bir kabine yetkilisi ise ölen hacı adaylarının yaklaşık yarısının Mısırlı olduğunu söyledi.

Suudi yetkililer, bu yıl 1.8 milyon hacı adayının kutsal toprakları ziyaret ettiğini, hacı adaylarının 1.6 milyonunun yurtdışından geldiğini açıkladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.