Bizim Ankara

Mansur Yavaş'tan Aşırı Sıcak Nedeniyle Personel Çalışma Şartlarına Düzenleme

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sıcak hava nedeniyle personelin çalışma koşullarına yönelik tedbirler aldı. Bu kapsamda, personelin, zorunlu ve acil durumlar dışında daha serin saatlerde çalışmasına imkân verilecek. Hamile ya da emziren kadın çalışanlar ile kronik hastalığı bulunan personelin, bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla çalıştırılmamasına özen gösterilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, havanın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sıcaklığın artarak devam edeceğini öngörmesinin ardından personeli için harekete geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla yayımlanan genelge doğrultusunda, özellikle yoğun fiziksel aktivite gerektiren işlerde ve açık alanlarda çalışan personelin çalışma şartları, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için yeniden düzenlenecek.

Hamile, engelli, kronik hastalığı bulunan personel çalıştırılmayacak

Genelgede, sıcaklığın performansını düşürebileceği ve dikkat dağınıklığı, halsizlik, baş ağrısı gibi semptomlara neden olarak, iş kazalarının oluşma riskini artıracağından, personelin sıcaktan kaynaklı hastalıklara maruz kalmaması için tedbir alınması gerektiği bildirildi.

Bu kapsamda, aşırı sıcak ortamlarda çalışan personelin zorunlu ve acil durumlar hariç daha serin saatlerde çalışmasına imkân verilecek ve düzenli aralıklarla dinlenme, serinleme fırsatı sağlanacak. Sıcak havanın etkisinin fazla olduğu saatlerde, hamile ve emziren kadın çalışanlar ve kronik hastalığı bulunan personelin, bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla çalıştırılmamasına özen gösterilecek.

Ayrıca çalışanlar sık sık su içmeye teşvik edilecek ve kapalı ortamda çalışan personelin klimadan kaynaklı rahatsızlık yaşamaması için çeşitli önlemler alınacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.