Ankara

Ankara'yı Dolu Vurdu: Başkent Haziranda Beyaza Büründü

Ankara'da haziran ayında meydana gelen dolu yağışı, şehir genelinde yeşil alanları beyaza bürüdü. Misket büyüklüğündeki dolu taneleri, araçlarda zarara neden oldu.

Başkent, hafta başından itibaren etkisini gösteren aşırı sıcaklar sonrasında beklenmedik bir hava değişimiyle karşı karşıya kaldı. Bugün öğleden sonra saat 15.00 sularında, şehir merkezinde havanın ani bir şekilde serinlemesiyle birlikte yoğun sağanak ve dolu yağışı etkili oldu. Özellikle Çankaya ilçesi Söğütözü Mahallesi'nde, misket büyüklüğündeki dolu taneleri kısa sürede zeminin beyaza bürünmesine neden oldu.

Havanın birdenbire değişmesiyle yayalar ve trafikteki sürücüler, dolu yağışının etkisinden korunmak için çareler aramak zorunda kaldı. Yayalar balkon altları, otobüs durakları gibi üstü kapalı alanlara sığınarak dolu tanelerinden korunmaya çalıştı. Trafikte ilerleyen sürücüler, araçlarını durdurup yağışın şiddetini bekledi, bazıları ise araçlarını branda veya battaniye gibi örtülerle korumaya çalıştı.

Dolu yağışının şiddeti özellikle araç kaportalarında küçük çaplı hasarlara neden oldu. Bazı sürücüler araçlarının üzerini örtüp koruma altına alırken, dolunun etkisiyle araçların zarar görmemesi için tedbirler aldılar.

Yaklaşık 15 dakika süren dolu yağışının ardından şehirde sağanak yağış devam etti. Belediye ekipleri, olası su baskınlarına karşı kent genelinde önlemlerini artırdı.