AKP yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı’nda çalışan 160 işçi maaşlardaki adaletsizlik nedeniyle iş bıraktı. Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı’nda iş bırakan işçilere daha sonra diğer daire başkanlıklarında çalışan yaklaşık 2 bin 500 işçi dahil oldu.

GÖRÜŞMELERDEN SONUÇ ÇIKMADI

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi ile belediye arasında yapılan görüşmelerde maaşlar arasındaki farkların giderilmesinin istendiği ancak bir sonuç alınamadığı bildirildi.

Ankara Büyükşehir'in Kızılay 100. Yıl Gençlik Sofrası, Ramazan Boyunca Sahurda da Açık Ankara Büyükşehir'in Kızılay 100. Yıl Gençlik Sofrası, Ramazan Boyunca Sahurda da Açık

MAAŞ FARKI 45 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Belediyede çalışanları arasında 35 bin TL ile 45 bin TL arasında değişen maaş farklılıklarının olduğu öğrenildi.

CHP’DEN İŞÇİLERE DESTEK

İşçilerin iş bırakma eylemine CHP’den de destek geldi. CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış, AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediyesi yönetimine tepki gösterdi. Belediyenin emekçilerin hakkını adil bir şekilde vermediğini kaydeden Ünalmış, şunları söyledi: “Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Kırsal Kalkınma Dair Başkanlığı’nda çalışan emekçilerle başlayan ve daha sonra diğer birimlere diğer daire başkanlıklarında çalışan emekçilerin toplam 2500 emekçinin desteklediği iş bırakma eylemini biz de destekliyoruz. Asgari ücretliyi, emekliyi fitreye muhtaç eden, ancak kendi çevresine hizmet eden, halkın bütçesini halk için değil yandaş için harcayan zihniyetin yereldeki temsilcileri emekçilerin haklarını da adil şekilde vermeyip adaletsiz politikalarla emekçileri yıldırmışlardır. Halkın bütçesini halk için harcamayan, her fırsatta bürokratlarını, yandaşlarını zengin eden başta Kayseri Büyükşehir Belediyesi olmak üzere AKP belediyeleri ve iktidarı; emekçileri, emeklileri ve halkın önemli bir çoğunu mağdur etmeye devam ediyor…Cumhuriyet Halk Partisi’ne ait belediyelerde emekçilerin koşulları refah seviyesine uygun artırılmışken ve Halkçı belediyeciliğin önemini bir kez daha vurgularken; emekçilerin iş bırakma eylemini saygıyla karşılıyor, destekliyor, bir an evvel ve adil şekilde haklarına kavuşmaları için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz.”

AKP’Lİ BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

İşçilerin iş bırakma eylminin ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan da yazılı
bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak, her zaman olduğu gibi, işçi dostu bir belediye
anlayışıyla, her zaman en değerli varlığımız olan çalışanlarımızla birlikte, büyük bir özveri ve
emekle şehrimize hizmet etmenin onurunu taşıyoruz. Yürürlükte olan toplu iş sözleşmesi
gereği çalışanlarımızın hak ettikleri maaş ve sosyal hakları düzenlenmiştir. Düzenlenen bu
toplu iş sözleşmesinden dolayı işçilerimize ödememiz gereken herhangi bir sorumluluğumuz
ve borcumuz yoktur. Zamanı geldiğinde hakları her zaman olduğu gibi yine verilecektir.
Ancak bazı art niyetli kişilerin yaklaşımı ile işçilerimizde kafa karışıklığı oluşturmak
istenmektedir. Bunu da istismar edenlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz.”